Kurser och träffar

Kommande kurser

Emellanåt anordnar jag kurser och träffar med häst/frieserhästanknytning här på gården. Information om inplanerade kurser hittar du på den här sidan.

 

 

Premieringskurs

Lördagen den 25 Juli 2015 håller jag en kurs i hur man förbereder sin frieserhäst för premiering. Vi går igenom hur ett scoringprotokoll fungerar, träningstips, vad domarna vill se och hur det går till på premieringsdagen.

Bestämmer man sej för att visa sin häst på premiering vill man förstås ge den så bra förutsättningar som möjligt att visa sej. Med bra träning, lagom med mat och lite frisering kan man öka förutsättningarna betydligt för att hästen ska visa sej från sin bästa sida.

Vi kommer också att kort beröra vad en IBOP är och vad domarna vill se där.

Vi varvar teori med praktik och tränar på gårdens hästar.

Det kommer finnas möjlighet att köpa visningsträns och bett på plats.

Platsen är hemma hos mej i Skara och tiden är mellan 10.30-16 ca. Kostnaden är 500:- inklusive moms och då ingår fika och lunch.

Anmälan görs via mail eller telefon. Anmälan är giltig när kursavgiften är insatt på bankgiro

Kurser som varit

Premieringskurs

Den 13 juni och den 4 juli 2012 hade vi entusiastiska friesermänniskor här för att lära sej grunden om hur man förbereder sin häst. Vi gick igenom varför man premierar, lite om bedömningen och även om avelsvärdering av hingstarna. 

Till kommande år blir det definitivt flera kurser för dem som ska premiera då.

Rubrik
Anne blir schamponerad.
Rubrik
Blank och fin med visningsträns.
Rubrik
Färdigpysslad men inte färdigtränad.

Rubrik

Studiebesök från SLU Skara

Söndagen den 15 mars hade vi besök från SLU (Sveriges Lantbruks Universitet). Det var ca 25 personer från en klass och de kom i två grupper. Vi började med en genomgång av verksamheten här på gården, vad vi gör med våra hästar, hur vi tränar och hanterar dom och även en del om hästhållning och stallbyggnader. 

Efter den allmänna genomgången visade jag hur jag tränar i rundcorallen. När man håller på med hästar upptäcker man ibland att det är hästen som är läraren. Gizmo tar gärna på sig den rollen och visar direkt om man själv är koncentrerad på det man gör.

Under studiebesöket gjordes en enklare studie över hästarnas symptom på stress. Anne fick på sig utrustning för hjärtfrekvensmätning. Med den kan man mäta under en period. Eleverna studerade vad Anne gjorde, tex. stod still, gnäggade lyfte huvudet, under samma period som mätningen varade. Efteråt kan man då se hur beteende hänger ihop med hjärtfrekvens. Mitt i perioden gick jag och Emma ut med två hästar så att Anne blev ensam häst kvar. Då kunde man avläsa att hjärtfrekvensen ökade markant.

Rubrik
Gizmo med elev.
Rubrik
Kommunikation.
Rubrik
Lösträning i rundcorall.
Rubrik
Hjärtfrekvensmätning.
Rubrik
Fullt i stallgången.
Rubrik
Jenny Yngvesson och Anne.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.10 | 21:14
TILL SALU har mottagit 1
03.06 | 17:46
Planerade föl har mottagit 2
09.04 | 16:19
AVEL har mottagit 2
19.02 | 00:12
Frieser och Avel har mottagit 2
Du gillar den här sidan