Kurser och träffar

Kommande kurser

Emellanåt anordnar jag kurser och träffar med häst/frieserhästanknytning här på gården. Information om inplanerade kurser hittar du på den här sidan.

Just nu har vi inga kurser planerade!

 

 

Rubrik
Anne blir schamponerad.
Rubrik
Blank och fin med visningsträns.
Rubrik
Färdigpysslad men inte färdigtränad.

Rubrik

Studiebesök från SLU Skara

Det var ca 25 personer från en klass, SLU i Skara, och de kom i två grupper. Vi började med en genomgång av verksamheten här på gården, vad vi gör med våra hästar, hur vi tränar och hanterar dom och även en del om hästhållning och stallbyggnader. 

Efter den allmänna genomgången visade jag hur jag tränar i rundcorallen. När man håller på med hästar upptäcker man ibland att det är hästen som är läraren. Gizmo tar gärna på sig den rollen och visar direkt om man själv är koncentrerad på det man gör.

Under studiebesöket gjordes en enklare studie över hästarnas symptom på stress. Anne fick på sig utrustning för hjärtfrekvensmätning. Med den kan man mäta under en period. Eleverna studerade vad Anne gjorde, tex. stod still, gnäggade lyfte huvudet, under samma period som mätningen varade. Efteråt kan man då se hur beteende hänger ihop med hjärtfrekvens. Mitt i perioden gick jag och Emma ut med två hästar så att Anne blev ensam häst kvar. Då kunde man avläsa att hjärtfrekvensen ökade markant.

Rubrik
Gizmo med elev.
Rubrik
Kommunikation.
Rubrik
Lösträning i rundcorall.
Rubrik
Hjärtfrekvensmätning.
Rubrik
Fullt i stallgången.
Rubrik
Jenny Yngvesson och Anne.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.05 | 16:21

Hej.
Jag letar efter en livskamrat och undrar om ni har någon häst till salu eller kan förmedla en kontakt?
Vi har en familjeägd gård i Östergötland.

...
23.01 | 01:45

Friser hästen är en vacker häst jag älska dom jag skulle jättegärna Vilja köpa en friserhäst jag tycker dom och deras färg med den långa svarta mannen

...
24.05 | 22:19
AVEL har mottagit 4
16.03 | 22:49
TILL SALU har mottagit 2
Du gillar den här sidan