Standardsida

Jag på Zelma och Jennie som handhäst. Härlig hösttur!
4. jan, 2021
Dräktighetskontroll
I mitten av december utfördes en dräktighetskontroll av Dame och Zelma. Båda konstaterades dräktiga! Jennie gjorde vi ingen ytterligare kontroll av, hon ska föla i slutet av april och det går redan att tydligt se fostret röra sig. Dame är beräknad till mitten av juni och Zelma till mitten av juli.

Janus flyttade från gården i höstas. Han hade redan blivit Emmas häst men vi bestämde att han behövde mer stimulans än vi hade tid med. Nu ska han bli ridhäst på heltid och det kommer passa honom bra. Trots att det var ett val att sälja saknas han något väldigt här hemma!
29. aug, 2020
Väntan
Zelma, Jennie och Dame har återvänt från sin långa resa till Holland. Alla tre är dräktiga, men ska kontrolleras igen om några veckor. Jennie är visad på premiering och vi fick nöja oss med en 3:e premie i år också. Vi tycker ändå att hon är av så bra kvalitet att hon ska vara i avel. Hennes hingstföl Jesper av Aurum fick ju 1:a premie och blir nu kvar hos hingsthållaren Henswoude.

Pix fick goda 39poäng på premiering och var en riktig pärla att ha med sig! Nu återstår förberedelser för vintern och en lång väntan på nästa års föl.
26. maj, 2020
Nya planer
I år väntar vi inga föl, men våra tre frieserston, Zelma, Jennie och Dame är just nu på stal Henswoude i Holland för att förhoppningsvis bli dräktiga. En lång resa som gick bra.

Med på färden var också Jesper av Aurum som är såld till Stal Henswoude. Vi har stora förhoppningar om honom, en verkligt fin liten hingståring.
20. jun, 2019
Ny medlem på gården
Uppdateringarna blir sällan! Jag glömmer lite av min hemsida när facebook kollas kontinuerligt. Nu har vi i alla fall fått tillökning på gården. Jennie av Aurum har fått sitt tredje föl. Denna gång är det Nane 492 som är pappa. Jesper av Aurum får han het. Jag som bara önskar stoföl att föra aveln vidare med har nu fått min 14:de hingst av 18 möjliga. När man ser de fantastiska hingstungarna kan man ju bara vara nöjd. Och tacksam att allt gått bra och att både sto och föl mår bra!
20. mar, 2018
Nu vill vi ha vår
Det är lätt att gnälla på kylan och snöpulsandet, men ur ett hästägarperspektiv är en "riktig" vinter väldigt bra. Vist är det kallt och vattenslangen fryser, men hästarna är så rena, parasiterna fryser och snön är ett väldigt bra underlag för ridning och körning.

Vi hade ett par spekulanter på Janus men ingen som klaffade riktigt. Nu behåller vi honom och utbildar en bit till så får vi se hur vi gör sedan.
5. dec, 2017
Förut var det sommar
Nu är det extremt blött överallt, mörkt och lerigt! Tur att det finns lite gamla filmklipp så man kommer ihåg hur det ser ut när det är grönt! Här är det vår Janus av Aurum, som för övrigt fortfarande är till salu!
22. aug, 2017
Snart är det höst
Planerna för hur vi ska utveckla år nya gård fortskrider. Just nu pågår bygget av en ny ligghall för stona. Vår egen Zelma och inackorderingarna Aliena och Zaga av Vibbleboda. Zaga och Aliena är två fina frieserston, 2 respektive ett år gamla, som ska bo hos oss i vinter.

I november får vi hit ett nytillskott. Det är fina Nordsvenska fölet Wallarps Pix som blir vårt nytillskott i flocken. Läs mer under hennes egen flik.

I September blir det en utflykt till den centrala stopremieringen i Holland. Här samlas gräddan av Frieserston för att göra upp om olika titlar. Vi ska också passa på att titta på lämplig hingst till Zelma för vårens betäckning.
27. apr, 2017
Flytt
I slutet av februari flyttade vi från vackra Västergötland till en gård i lika vackra Uppland. Tanken är att vi här ska ägna oss åt hästavel, uppfödning av får och skogsbruk. Tre hästar följde med oss i flytten. Zelma, Janus och lilla Alf.

Zelma seminerades med Fabe förra sommaren men tyvärr tog det sej inte så vi väntar inget föl i år.
19. aug, 2015
Såld
Årets fina föl, Zara av Aurum, är såld. Hon kommer att flytta efter avvänjning i oktober/november
29. jun, 2015
Lördag den 25 Juli kommer jag att hålla en premieringskurs för Frieserhästar. Se mer på kurssidan.
28. apr, 2013
Jennie såldes till Gullvi som föl men har stått kvar här på gården till idag när hon snällt gick in i transporten för en resa ner till Skåne. Det är ganska vemodigt att se dem åka iväg men vi är säkra på att hon kommer att bli en superbra dressyrhäst hos sin nya ägare!

På eftermiddagen kom vår granne Gunilla med Gerlantje och Pärla (frieser och islänning) som ska bo här hos oss i en månad så att vi kan träna tillsmmans.
1. feb, 2013
Idag sålde jag min Anne van de Hoogstraat till mina vänner Jenny och Johan Loberg från Skara. Anne kommer att stå kvar hos mig ett tag så att vi alla kan träna tillsammans innan de hittat en närmare stallplats. Med dem kommer hon få det jättebra!

Senaste kommentarer

15.05 | 14:21

Hej.
Jag letar efter en livskamrat och undrar om ni har någon häst till salu eller kan förmedla en kontakt?
Vi har en familjeägd gård i Östergötland.

23.01 | 00:45

Friser hästen är en vacker häst jag älska dom jag skulle jättegärna Vilja köpa en friserhäst jag tycker dom och deras färg med den långa svarta mannen